De hele winter ben ik bezig geweest met het onderhoud van onze huurboten. Schuren, lakken, schilderen, poetsen..  Weken werk om onze verhuurvloot weer netjes te krijgen.

Als de boten dan in het voorjaar weer te water gaan en ze blinkend aan de steiger liggen ben ik best wel trots. Heel even ga ik me dan hechten aan mijn boten. Maar dan komt elk seizoen weer het onvermijdelijke moment: de eerste kras. Dit jaar was het een groep jongens en meisjes uit Groningen die er met deze dubieuze eer vandoor ging. Een Polyvalk die ze gehuurd hadden belandde  op de rotsen en voer hard tegen de kant.

De eerste kras doet altijd pijn. Daarna neem ik emotioneel afscheid van mijn boten. Het ga jullie goed. Tot volgende winter!

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over het Oldambtmeer

Het Oldambtmeer is een meer gelegen in het Oldambt (Oost-Groningen). Met een oppervlakte van 800 hectare is het Oldambtmeer een van de grotere meren van Nederland, en is met name geschikt is voor (open) zeilboten en kleinere motorjachten.