Google legt Oldambtmeer droog

Over het algemeen vind ik dat Google goede dingen doet. Ik gebruik elke dag hun zoekmachine, online documenten en agenda. Ook Google Maps gebruik ik graag, maar sinds kort toch wat minder..

Op de satellietbeelden van Google Maps is het Oldambtmeer tot op de dag van vandaag nog maar half gegraven, terwijl we toch echt al sinds 2006 een volledig meer hebben. Op de kaartweergave van Maps stond het Oldambtmeer wel goed vermeld. Tot enige tijd geleden..

Toen werd ik gebeld door een klant die een sloep wilde huren maar zich af vroeg waar hij dan kon varen. Op Google Maps lag onze jachthaven namelijk niet aan het water. Oeps. Google had de kaartweergave aangepast. Waarschijnlijk op basis van de sterk verouderde satellietbeelden.

Gelukkig kan je bij Google kaartfouten melden. Zo gezegd zo gedaan. Na het invullen van het formulier kreeg ik de mededeling dat ze niet op alle opmerkingen konden reageren. Maakt mij niet uit, als ze de fout maar herstellen. Na weken wachten was er nog niets veranderd. Dan moeten we het maar hogerop zoeken. Bij Blauwestad hadden ze via via een ingang bij Google in Engeland. Ook daar werd het probleem van ons drooggelegde meer neergelegd, maar ook daar konden ze niets voor ons betekenen.

Bij Oldambtmeer.nl willen we niet langer een half meer laten zien. Daarom zijn wij overgestapt van Google maps naar openstreetmap.org, een open source variant op Google Maps, die door gebruikers zelf actueel wordt gehouden. Het detailniveau bij dit kaartsysteem is zo hoog dat ze zelfs al mijn steigers in de jachthaven hebben ingetekend. Laten de huurders nu maar komen.. en varen!