Kampeertuin de Kikkerberg

Onze tuin ligt midden in het Oldambt en op loopafstand van het Oldambtmeer. Dit meer is ongeveer acht vierkante kilometer groot en geheel ingericht voor recreatie. U kunt er zwemmen, zeilen, met de kano op pad gaan et cetera. Aan de noordrand bij Midwolda is een zandstrand en ook een jachthaven met bootverhuur, een zeilschool en een restaurant/snackbar.. Aan de zuidrand van het meer, bij Blauwe Stad, is ook een zandstrand, er is een jachthaven en een restaurant. Bij de sluis aan de kant van Midwolda/Oostwold is vorig jaar ook een restaurant geopend. In de kern van Oostwold is een snackbar bij café “De twee Oldambten”.

Bij de dorpskern van Oostwold is een vliegveld. Hier kunt u terecht voor parachutespringen (ook tandemsprongen) en rondvluchten. Tweejaarlijks is er rond Pinksteren een spectaculaire vliegshow.

Het Oldambt (met de nadruk op “ambt”) ligt in Oost-Groningen waar veel mooie fietsroutes zijn. Dit maakt ons gebied bij uitstek geschikt voor fietsvakanties maar ook zijn er diverse wandelroutes.

Onze tuin, waarin u binnen bepaalde grenzen zelf mag bepalen waar u uw tent(je) op wil zetten, meet in het totaal bijna 10.000 vierkante meter. Wij streven naar rust, ruimte en stilte voor onze kampeerders en hebben daarom het aantal staanplaatsen beperkt. Als u uw tent achter op het terrein neerzet waant u zich op een natuurcamping.

Wij richten ons vooral op mensen die rond trekken met rugzak, fiets of bromscooter dan wel motor, en die één of meerdere dagen rond willen kijken in het Oldambt alvorens verder te gaan. Dat houdt niet in dat gasten die met een auto zijn, al dan niet met caravan, of bungalowtent, of een niet al te grote camper, en voor één of meerdere dagen onderdak zoeken niet welkom zijn. Wij hebben vijf stroomaansluitingen voor campers of caravans.

Gelet op onze doelgroep hebben wij geen luxe voorzieningen voor onze gasten met uitzondering van het sanitair. Wij gaan er van uit dat mensen die rondtrekken zelf kookgerei, een slaapzak en andere benodigde zaken bij zich hebben. De ruime blokhut is voorzien van electriciteit. Bij de blokhut staan een barbeque en een vuurkorf die door de huurders van de blokhut gebruikt kunnen worden.

Honden zijn toegestaan mits aangelijnd.

Bezoekers van campinggasten dienen zich bij aankomst te melden. Auto’s van bezoekers kunnen alleen op het terrein in overleg. Als bezoekers langer dan drie uur blijven geldt het tarief voor auto op het terrein.

Komende gasten kunnen na 12.00 uur bij ons terecht. Op de dag van vertrek verwachten wij dat onze gasten voor 12.00 uur vertrekken. Afwijkingen zijn wel mogelijk, maar alleen in overleg.

Contactgegevens

De Kikkerberg
Nieuweweg 11
9682RL Oostwold
06-10268648
info@dekikkerberg.nl

Naar de site