Blaauwbekmarathon

Lopers maken zich op voor vijfde en laatste editie Blaauwbekmarathon

Op zaterdag 2 februari 2019 wordt de vijfde en ook laatste editie van de Blaauwbekmarathon georganiseerd. Het evenement werd in 2015 voor het eerst georganiseerd en groeide in de afgelopen jaren uit tot een populair evenement onder de lopers. Naast verschillende afstanden hardlopen is het ook mogelijk om routes te wandelen. 

Afstanden
Het is mogelijk om in te schrijven voor verschillende afstanden. Hardlopers kunnen zodoende de marathon, halve marathon, 10 kilometer en 5 kilometer lopen. Wandelaars kunnen kiezen uit de 10 kilometer of een halve marathon. Ook aan de kinderen wordt natuurlijk gedacht, voor de jongste fanatiekelingen worden verschillende jeugdlopen georganiseerd. Er worden in 2019 weer andere routes uitgezet als bij de voorgaande editie, waarbij de route van de halve marathon een heel bijzondere is. Deze route voert de lopers over de paden van Natuurbegraafplaats Reiderwolde. 

Permanent
Hoewel het voor de laatste keer is dat het evenement georganiseerd wordt krijgt het in een andere vorm toch een gevolg. De markeringen van de route blijven na het evenement staan, waardoor de afstanden te allen tijde nog eens gelopen kunnen worden. De afstanden worden officieel opgemeten door de Atletiekunie, hierdoor is de Blaauwbekmarathon het eerste permanente marathonparcours van Nederland!

Inschrijven
Inschrijven voor het evenement is inmiddels mogelijk. De sluitingsdatum is 24 januari om 23.59 uur.

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt. 

 

 

 

Wonen in Blauwestad

Geïnteresseerd in wonen in Blauwestad?
Kijk dan op www.blauwestad.nl