Dansen voor Máxima in kleding van de Kledingbanken Maxima

WINSCHOTEN – Kleding van de zes Kledingbanken Maxima wordt op Koningsdag gepresenteerd aan de koninklijke familie door de dansgroep Lucia Marthas. Dat gebeurt op het Waagplein in Groningen.

Deze groep bestaat uit ongeveer 50 dansers van de Dansacademie van de Hanze en het Noorderpoort. De dansgroep was blij verrast over de kwaliteit van de kleding: skinny spijkerbroeken, fel gekleurde broeken, zowel lange als korte
broeken, leggings en vrolijke shirtjes en jurken.

Na het koningsconcert op 9 april maakte Máxima al kennis met de Kledingbanken Maxima. Ze wilde onder andere graag weten waarom in Groningen deze naam is gekozen. De vrijwilligers van de kledingbanken Maxima willen mensen graag een stapje verder helpen op de weg van minima naar maxima; en natuurlijk is daar een knipoog naar de koningin. Koningin Máxima was enthousiast en zei zeer benieuwd te zijn naar het optreden van dansgroep Lucia Marthas.

Bij de Kledingbanken Maxima in Stad, Sappemeer, Veendam, Winschoten, Delfzijl en Winsum komen elk half jaar tijdens de zomer- en de wintercollectie in totaal meer dan 7000 Groningers met een uitkering of een laag inkomen gratis winkelen. Er gaan jaarlijks ongeveer 150.000 stuks kleding de winkels uit. Dat kan alleen dankzij de vele particulieren die hun overtollige kleding bij de Maxima’s brengen en dankzij de winkels die restpartijen kleding en schoenen schenken.