Festival Hongerige Wolf

Bandjes, kunst, dans, theater, dj’s, lekker eten: het is allemaal te vinden op Festival Hongerige Wolf. Het gelijknamige Groningse dorp is op 12,13 en 14 juli voor de negende keer, het toneel voor concerten op het schapenveld, theatervoorstellingen in schuren, dans op de dijk en films onder de knisperende populieren in het bos.

Hongerige Wolf, bij het lezen of horen van deze twee woorden denken de meeste mensen niet meteen aan een microscopisch dorpje in de provincie Groningen. Wat ze dan al helemaal niet direct bedenken is dat dit dorpje één keer per jaar transformeert in een prachtig festivalterrein. Ook in 2019 brengt Festival Hongerige Wolf haar bezoekers weer in vervoering in een uniek decor. Je kunt gewoon een dagje komen of meteen het hele weekend. Je hebt alleen een kaartje voor het festival nodig en je kunt overal naar toe!

Line up

De line up tijdens het festival is zeer divers. Wie alleen maar grote en bekende namen verwacht komt dan ook bedrogen uit. Het ontdekken van nieuwe muziek staat centraal. Artiesten in de breedste zin van het woord zijn te bewonderen. Bandjes, solisten, theatermakers, dansers en beeldende kunstenaars. Geniet van alles wat je tegenkomt, zittend op een karakteristieke strobaal. Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma.

Camping

Zoals het hoort bij een festival is ook bij Hongerige Wolf een camping aanwezig. Aan de rand van het dorp wordt de mogelijkheid geboden aan bezoekers om een tent op te zetten. Slapen bij de buurtbewoners behoort echter ook te mogelijkheden! Vele ‘Hongerige Wolven’ openen hun deuren voor de festivalgangers. Ze bieden bijvoorbeeld een slaapkamer aan, of een overnachting in een tuinhuisje. Uiteraard kun je ook terecht bij één van de B&B's in de omgeving. Suggesties staan op de site website van Festival Hongerige Wolf.

Vervoer

Het festival is op meerdere manieren te bereiken. Een van de mogelijkheden is per trein. Je stapt uit op het laatste station in Nederland, Bad Nieuweschans. Vanaf hier kun je verder met een pendelbus naar het festivalterrein. Een andere goede manier is om per fiets te komen. Heb je geen fiets? Op het festival zijn, een beperkt aantal, fietsen te huur. Deze moet je wel vooraf online reserveren.

Je kunt natuurlijk ook gewoon met de auto komen. Parkeren is gratis, maar mag alleen op de aangegeven plekken.

Tijden

Het festival start 12 juli om 12.00 uur en eindigt die dag om 24.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de tijden 09.00 uur tot 24.00 uur. Wie dan nog goed de voetjes van de vloer wil doen kan door naar de Danssilo. Het feest gaat hier van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag door van 23.30 tot 03.00 uur, van zondag op maandag van 23.30 tot 02.00 uur. 

De camping receptie is op vrijdag geopend van 11.00 - 24.00 uur. Op zaterdag en zondag van 09.00 - 24.00 uur

Voor meer informatie over het festival zie: www.festivalhongerigewolf.nl

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt.