Kunstroute en exposities aan beide zijden van de grens

BEERTA – Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek van Groningen met Noord-Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes, tentoonstellingen en andere evenementen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer talrijke activiteiten.

De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied. De charme van deze route is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. Zij wonen en werken in Jemgum, Bunde, Neudersum, Hongerige Wolf, Beerta, Winschoten, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Wedderveer, Wagenborgen, Nieuwolda, Blijham, Wildervank en Ommelanderwijk.

De open atelierroute is op eerste en tweede Pinksterdag, zondag 20 en maandag 21 mei van 12.00 tot 18.00 uur. Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk staan op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de flyers die verspreid worden. Onderweg van het ene naar het andere atelier kan het publiek genieten van het weidse en afwisselende landschap aan beide kanten van de grens.

21 Kunstenaars
Er nemen aan deze Pinkster Kunstroute 21 kunstenaars deel. Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen: Annette Brouwer, schilderijen; Ingrid Constance, schilderijen, collages; schilderijen, Anneke Gebert, keramiek Krijn de Groot, schilderijen; Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen; Rudolf Holleman, schilderijen en installaties, Rie Honhof, schilderijen, collages, objecten; Paul Honigh, fotografie; Anita Kloosterman, beelden en schilderijen; Mieke van Es, Iris Gess, Ingalil Lang, Joke Meeüse, Aafke Pierik, Marten Randa, schilderijen; Elke Raasch, beelden en schilderijen, Anke Rietdijk, wandkleden; Willem van de Sanden, schilderijen, tekeningen, grafiek; Jannie Slootweg, glaskunst; Yvonne Struys, schilderijen en installaties, Anka Willems, schilderijen en tekeningen.

Exposities
Behalve de atelierroute zullen er ook diverse tentoonstellingen zijn. Op 20 en 21 mei in Kunsthof Gess in Jemgumgaste 2A in Jemgum, en van 5 augustus tot en met 30 september in KunstZentrumColdam in Coldam, nabij Stadt Leer.