Laura Broekhuizen verricht opening Bevrijdingsfestival Oldambt

WINSCHOTEN – Het allereerste Bevrijdingsfestival Oldambt wordt gehouden op 5 mei in het Gastpark/Maintebos in Winschoten, van 10.00 tot 23.00 uur. De entree is gratis. De openi9ng wordt verricht door locoburgemeester Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt.

Het idee om een Bevrijdingsfestival te organiseren komt van Betsie Beishuizen. “Het is ontstaan, omdat ik het een gemis vond”, zegt ze. “Gezien de geschiedenis van Oldambt in de oorlogsperiode. Er zijn in de Tweede Wereldoorlog
heel veel Joden vermoord; van de circa 500 Joodse mensen in Winschoten zijn er slechts 20 die de oorlog hebben overleefd. We herdenken uiteraard wel altijd en dat is ook erg belangrijk, maar ik vind het minstens zo belangrijk dat we vieren dat we in vrijheid leven. Ik wil er ook geen popfestival van maken, alhoewel er wel veel muziek zal zijn.”

Het programma
10.00 uur: Opening locoburgemeester Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt en het zingen van het bevrijdingslied door Roelof van der Velde en Betsie Beishuizen.
10.00 tot 13.00 uur, in de huiskamertent: Sprekers, dichters, singer songwriters; Roelof van der Velde, Kira Dekker, Lars Koehoorn en muziekvereniging De Harmonie.

13.00 tot 17.00 uur, op het kinderplein: Onder andere oud-Hollandse kinderspelletjes, schminken, voetbalclinic, knutselen, optreden Gré Parelmoer.
13.00 tot 23.00 uur, op het grote podium: Grooving, Bert Hadders & Joost Dijkema, Inside Riot, Reverse Cowgirls, Nul Viefteg, The Gravediggers, The Heep, Drico & Mr. Memoir.

Uiteraard zijn er bar- en eetkramen aanwezig. Er kan niet worden gepind.