RUN Winschoten & NK 100 km

De Run in Winschoten is Nederlands oudste ultraloop en wordt in 2019 voor de 44ste keer gehouden. Traditiegetrouw op de tweede zaterdag in september, dit jaar op zaterdag 14 september. Vanaf 9.00 uur tot in de late avonduren vullen hardlopers het wegdek in de straten van Winschoten.
NK 100km
De NK 100 km is een race over 100 km, waarbij 10 ronden van 10 km moeten worden afgelegd. Sinds 1995 staat deze wedstrijd in het teken van het officiële Nederlands Kampioenschap 100 km.
Overige afstanden
Naast de 100km ultraloop kun je er voor kiezen om 50 km hard te lopen. Het deelnemersveld is internationaal, maar speciaal op de 50 km is er dit jaar een prijs voor de beste man en vrouw uit het gebied het Oldambt. Ook kun je mee doen aan de 10x10 km estafette. Voor kinderen van 4 t/m 15 jaar is er de Luttje Run met afstanden tussen de 0,5 km en 2 km. Start en finish zijn aan de Stikkerlaan, ter hoogte van de sporthal.
Wandelen
Heerlijk wandelen, genieten van de omgeving en de mooiste luchten en vergezichten aanschouwen, dit kan tijdens de wandeltocht die de organisatie sinds 2014 aanbiedt. In 2019 start de wandelRUN vanaf dezelfde locatie als het hardlopen: vanaf de Mr. D.U. Stikkerlaan, voor de sporthal. De routes van 10 - 20 en 30 km gaan allen door het mooie gebied het Oldambt en finishen in theater de Klinker.
Toeschouwers
Het publiek speelt een belangrijke rol voor de RUN, ze is mede bepalend voor de sfeer. Zo worden de straten versierd, waardoor een waar volksfeest wordt gecreëerd met hieraan toegevoegd de nodige muziek. Na beoordeling van een jury ontvangt de mooiste versierde straat een waardebon van 150 euro.
Meedoen?Voor meer informatie kun je kijken op www.runwinschoten.nl.
Parcours Run WinschotenParcours Run Winschoten

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in OldambtCombineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in OldambtMaak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in OldambtOntspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt.