Wandeltocht Beleefroute: Slag bij Heiligerlee

Op zondag 26 mei 2019 organiseert Dorpsbelangen Heiligerlee, in samenwerking met de Groengroep Heiligerlee een wandeltocht door de Beleefroute: Slag bij Heiligerlee. 

Deze beleefroute is zowel in Heiligerlee als in Westerlee te vinden en is gelegen in de natuurgebieden de Hoogte en de Garst. Beide routes zijn avontuurlijke gemarkeerde wandelroutes waarbij je onderweg stuit op bijzondere 'beleefplekken'. 
Op de Hoogte ligt de nadruk op de slag bij Heiligerlee en het leven in het klooster. In Westerlee op de Garst wordt het wonen en leven in die tijd wat meer benadrukt.

Beide routes worden in combinatie gelopen. De tocht start bij het Museum Slag bij Heiligerlee en de totale afstand is ongeveer 12,5 kilometer.

Op deze dag zijn er langs de route verschillende evenementen gepland zodat de wandelaars, los van de al prachtige omgeving, goed aan hun trekken komen wat vertier betreft. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd.

Praktische informatie

Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kunt op zondag 26 mei starten tussen 9.30 en 11.00 uur. 

De kosten voor deelname bedragen 5 euro, kinderen tot 14 jaar mogen gratis deelnemen. Het bedrag graag contant en gepast betalen aan de kassa bij het startpunt (géén pin aanwezig).

Startpunt: Museum Slag bij Heiligerlee, Provincialeweg 55, 9677 PB Heiligerlee

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt.