Waterbei

Fenomenale straattheater acts in het centrum van Winschoten

Waterbei is terug! Na een afwezigheid van vier jaar wordt het festival op 31 augustus en 1 september weer nieuw leven ingeblazen. Compleet met spetterende openingsact en een grote diversiteit aan straattheater acts beloofd het weer een klaterend spektakel te worden. 

Opening
De opening van het festival vindt plaats op vrijdagavond 31 augustus. Het theater gezelschap Gajes vertelt die avond in een uur tijd op spectaculaire wijze het verhaal van Odysseus. Dit doen ze op het Marktplein, toegang is gratis. De pleinproductie maakt gebruik van grote mobiele objecten, in combinatie met vele acteurs op stelten ontstaat er een verhaal dat zich afspeelt boven de hoofden van het publiek. 

Acts
Op zaterdag gaat het programma verder met een groot aantal andere acts. Kijk hoe de act ‘Politie te Paard’ de orde probeert te handhaven, lach om de grappen en streken van de ‘Benidorm Bastards’ of aanschouw de potloden van de ‘Potloodventers’. Nee, niet zulke potloodventers. Echte potloodventers die met hun koffers met potloden door de binnenstad struinen en hun potloden proberen te verkopen aan het aanwezige publiek. Dit is slechts een greep uit de mooie, humoristische acts tijdens Waterbei 2018.

Voor jong en oud
Ook voor de jeugdige bezoekers valt er van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld de aanwezige zeepbellen act of het jaarfeest van Ridder Hilarius. Beide acts gericht op de aanwezige kinderen, voor wanneer ze klaar zijn met zich vergapen aan de andere creaties. 

Cultuur
Inwoners en bezoekers van het Oldambt kunnen er een fantastisch cultureel weekend van maken. Na afloop van Waterbei kunnen ze een hapje eten in één van de vele eetgelegenheden in Winschoten. Hierna kunnen ze zich per bus laten vervoeren naar een ander gratis toegankelijk evenement, Pura Vida. Het Noord Nederlands orkest speelt in een fantastische omgeving aan het Oldambtmeer nummers van Ede Staal, ondersteund door vocalisten Erwin de Vries en Wia Buze. Kortom: een volledig gratis cultureel weekend staat op het programma!

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt.