Beach Soccer toernooi verhuist naar Noordrand Oldambtmeer

Bron: www.blauwestad.nl
Het Open Gronings Beach Soccer Kampioenschap verhuist definitief naar het strand aan de Noordrand van het Oldambtmeer.  Afgelopen maanden voerden de gemeente Oldambt, projectbureau Blauwestad en de organisatie van het toernooi gesprekken hierover. De huidige locatie op het recreatiepark Wedderbergen in Wedde biedt onvoldoende capaciteit om door te kunnen groeien, vindt de organisatie. Het strand aan het Oldambtmeer is wel groot genoeg.

Het strandvoetbaltoernooi, dat nu voor de vierde keer wordt gehouden, geldt als officiële voorronde van de NK Beach Soccer in Scheveningen. Er wordt zowel een heren- als een damesteam afgevaardigd naar de finales.

Momenteel hebben zich 14 teams aangemeld, maar de organisatie wil doorgroeien naar 24. “We zijn ambitieus, want uiteindelijk willen we de Nederlandse kampioenschappen naar Blauwestad halen”, aldus Mick Zuurman van de stichting die het voetbaltoernooi heeft opgericht.

Het strandtoernooi is geschikt voor bestaande en samengestelde voetbalteams. Een team bestaat uit 5 spelers en 3 reservespelers. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 juni op het strand van Midwolda, aan de noordkant van het Oldambtmeer. Aanmelden kan via www.strandvolleybal.org