“Denksportfestijn Schaak en damclub Winschoten een voorbeeld voor andere verenigingen”

Winschoten – In de Wilgenborg in Blauwestad is gistermiddag voor de eerste keer een Denksportfestijn gehouden. Dit festijn is georganiseerd door schaakvereniging Van der Linde en de Damclub Winschoten, dat beiden hun honk heeft in het gebouw van de Speeltuinvereniging Bovenburen aan de Tromplaan.

Met maar liefst 28 deelnemers waren beide verenigingen zeer content voor deze eerste keer. Woordvoerder namens de schaakclub Klaas Wiersema: “Wij hadden ook op zo’n 30 deelnemers maximaal gerekend, want het is toch zo’n eerste keer een beetje aftasten. En dat in de openlucht, maar wel op een heel mooie locatie De Wilgenborg. “Wij zijn het bestuur van deze locatie dan ook erg dankbaar dat wij hier vandaag mogen spelen. Bovendien staat er in de Wilgenborg een mooie dam/schaaktafel”

Wethouder Jurrie Nieboer heeft dit evenement geopend. “Wij zijn heel trots op beide verenigingen, die los van elkaar wedstrijden en activiteiten organiseren, maar als één club samen zo’n evenement organiseren. Petje af hiervoor; het is ook een voorbeeld voor andere sportverenigingen om hier eens naar te kijken, dat je samen mooie dingen kunt organiseren”, aldus de wethouder.

Het bericht “Denksportfestijn Schaak en damclub Winschoten een voorbeeld voor andere verenigingen” verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws