Eerste fruitpersdag Park van Pomona druk bezocht

Blauwestad – Zondag 22 september was de eerste fruitpersdag in de boomgaard van Park van Pomona voor dit jaar. Bezoekers konden eigen fruit laten persen of ter plekke fruit plukken en laten verwerken.

In de wijk Het Park van Blauwestad is in 2014 een stuk groen, de brink, tussen Cantharel en Elfenbank door bewoners ingericht om meer een park gevoel te krijgen. Samen met Landschapsbeheer Groningen is er een ontwerp gemaakt en zijn er naast diverse bomen en struiken ook hoogstam fruitbomen geplaatst. De fruitbomen zijn allemaal unieke oude rassen en diverse vruchtdragende struiken maken het een geheel.

Sinds 2015 is de vereniging Park van Pomona opgericht en zorgen de bewoners gezamenlijk voor het onderhoud van het park. Inmiddels staat er een mooie schuur, zijn de paden heerlijk om over te wandelen tussen de diverse bomen en bloemenvelden door. Met verschillende speeltoestellen voor kinderen is er een mooi park voor alle leeftijden ontstaan.

Om de kosten voor onderhoud te drukken, ontstond het idee om eigen producten van het fruit te laten maken om te verkopen. Alambik uit Midwolda denkt graag mee en inmiddels zijn er kleine flesjes jenever en ligt er een lekkere kersenlikeur te rijpen. Met de fruitpers dagen kunnen mensen naar het park komen met eigen fruit of ter plekke appels plukken om te laten persen, maar ook reeds gemaakte pakken sap te kopen.

De mobiele fruitpers Golden Raand had het behoorlijk druk met het sap verpakken in 3 liter pakken met een handig tapkraantje. De bezoekers genoten van de door de leden zelfgemaakte producten die ook te koop waren. Wie deze dag heeft gemist: zondag 20 oktober is er nog een mogelijkheid. Voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden, kijk op www.parkvanpomona.nl

 

Het bericht Eerste fruitpersdag Park van Pomona druk bezocht verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws