Fotoserie: Straattheaterfestival Waterbei van start met ‘Pegase’

Winschoten – De 9e editie van Straattheaterfestival Waterbei ging gisteravond op spectaculaire wijze van start, met de Franse theatergroep Compagnie Planète Vapeur in de hoofdrol. Het publiek werd getrakteerd op een adembenemende show met ‘Pegase’, een gigantisch wit paard van 10 meter hoog en glinsterende vleugels van 8,9 meter.

De parade begon om 21.30 uur, een tijdstip dat bewust was gekozen om de duisternis te benutten voor een extra betoverend effect. Duizenden bezoekers verzamelden zich in de Molenstad om deze indrukwekkende opening bij te wonen.

Het reusachtige paard maakte een indrukwekkende tocht via de Langestraat, over het Burgemeester Schönfeldplein, en eindigde op het Marktplein, waar een spectaculaire slotact werd uitgevoerd. De avond werd feestelijk afgesloten met een optreden van de coverband Nughter.

Waterbei gaat verder!
Heb je de opening gemist? Geen zorgen! Vandaag gaat Waterbei verder in het centrum van Winschoten. Vanavond is er een slotact met een vuurwerkshow bij de Wilgenborg in de Blauwestad. Benieuwd naar het volledige programma? Bezoek waterbei.nl/programma of haal een programmaboekje bij onze informatiekiosk in de Langestraat, naast de HEMA.

Het bericht Fotoserie: Straattheaterfestival Waterbei van start met ‘Pegase’ verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws