Internationale zeilregatta op Oldambtmeer

Bron: www.blauwestad.nl
Tijdens het WaterWeekend Blauwestad wordt voor het eerst een internationale zeilregatta gehouden. Deelnemers uit Nederland en Duitsland zullen twee dagen op het Groningse Oldambtmeer strijden om de eer. Het watersportevenement vindt op 8 en 9 juni 2013 plaats in de havens in Midwolda, Beerta en Blauwestad.

Gedurende het gehele weekeinde zijn er diverse activiteiten in de drie havens aan het Oldambtmeer. De zeilwedstrijden worden georganiseerd door Zeilvereniging Oldambtmeer en de Duitse zeilvereniging WSC Loga uit Leer. Er zijn verschillende wedstrijden voor de jeugd en volwassenen.

Naast de zeilwedstrijden kunnen bezoekers in de jachthaven van Midwolda gratis kennismaken met watersporten, zoals zeilen, windsurfen, kanovaren en vissen. In Beerta kan een spectaculaire helikoptervlucht over het meer gemaakt worden. In datzelfde dorp vinden ook een markt en nostalgische trekschuitwedstrijden –  ‘Scheepsjoagen’ genaamd – plaats. Sterke mannen en vrouwen dagen elkaar uit om zo snel mogelijk een speciale praam over het water voort te slepen. In de Reiderhaven in Beerta zijn tweedehands boten te koop en is er een Oldtimershow.

Opening Havenpaviljoen

De opening van het nieuwe Havenpaviljoen en het Strand Zuid in Blauwestad staat ook gepland tijdens het WaterWeekend. De bouwwerkzaamheden zijn nog in volle gang. “Het is zeker ons streven, maar het winterse weer kan nog roet in het eten gooien”, aldus Frodo Verberg van het projectbureau Blauwestad.

Voor de actuele invulling van het WaterWeekend Blauwestad kijk op www.waterweekendblauwestad.nl.