Kerstactiviteiten in Pekela: van Santa Run tot vuurwerkshow

PEKELA – De Ondernemers Organisatie Pekela (OOP) en het Pekelder Vrijwilligers Activiteiten Centrum (PVAC) houden van 14 tot en met 23 december veel kerstactiviteiten in de gemeente Pekela. Men kan onder andere meestemmen in de verkiezing van de mooiste kerstetalage, de kerstmarkt bezoeken of kijken naar de afsluitende vuurwerkshow.

Burgemeester Jaap Kuin: “Dit jaar is er rond de kerstdagen en Oud en Nieuw veel reuring in de gemeente. Het college is blij met al deze initiatieven en ondersteunt dit van harte. Hierbij wensen we iedereen alvast veel plezier de komende feestdagen.”

Kerstboom gemeentehuis
Op donderdag 14 december wordt er bij de familie Ots (tegenover IJssalon Gerringa) een grote kerstboom gekapt en vervolgens geplaatst bij het gemeentehuis in Pekela. De gemeenten Groningen en Pekela hebben dan elk een boom van de familie Ots. Dit op initiatief van de OOP. PVAC zorgt voor een mooie aankleding van de boom en op vrijdag 22 december om 19.00 uur is er dan een activiteit bij de kerstboom met de kerstman.

Kerstetalage-wedstrijd
Op vrijdag 22 december wordt om 19.00 uur door de kerstman de prijs uitgedeeld voor de mooiste kerstetalage. De prijsuitreiking vindt plaats bij de kerstboom voor het gemeentehuis. Er is glühwein, warme chocolademelk, kerstkransjes en muziek. Vele winkeliers hebben meegedaan aan de wedstrijd. Pekelders kunnen een scoreformulier ophalen bij de deelnemende winkeliers en aangeven wie de mooiste kerstetalage heeft. Tijdens de verkiezing kan het publiek nog meedoen aan de winkelweek-lotenactie, lopend tot en met 23 december.

Kerstman in De Helling
In de middag van 22 december loopt de kerstman rond van 15.30 tot 17.30 uur in winkelcentrum de Helling. De kerstman maakt de prijswinnaar bekend van alle wensen uit de wensboom in de gezamenlijke hal. Er is een hapje en een drankje en je kunt met de kerstman op de foto.

Kerstmarkt
Op zaterdag 23 december is er van 13.00 uur tot 20.00 uur een kerstmarkt bij mfc De Binding in Oude Pekela.

Santa Run
Dezelfde dag start er om 13.00 uur een Santa Run. De Run start bij mfc De Binding. Burgemeester Jaap Kuin geeft het startschot. Aanmelden kan via santarunpvacpekela@hotmail.com.

Kerstparade
Ook op zaterdag 23 december begint om 17.00 uur de verlichte Kerstparade met de verkiezing van het mooiste verlichte voertuig. Rijdend vanaf de koppelsluis in Boven Pekela zal de stoet zich begeven naar de Kerstmarkt.

Vuurwerk
De kerstactiviteiten worden die dag vanaf 20.00 uur feestelijk afgesloten met vuurwerk op de kerstmarkt bij mfc De Binding.

Meer nieuws