Komend weekend is het Waterbei Straattheaterfestival

Winschoten/Blauwestad – Het aftellen is begonnen: nog maar een paar dagen te gaan voordat het jaarlijkse Waterbei Straattheaterfestival plaats vindt. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus staat de binnenstad van Winschoten en Blauwestad opnieuw in het teken van sprankelende straattheateracts, voor de negende keer op rij. En het mooiste? Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Vrijdag 30 augustus: Een Spectaculaire Start
Het festival trapt af op vrijdagavond 30 augustus om 21.30 uur met een indrukwekkende parade. De gerenommeerde Franse theatergroep Compagnie Planète Vapeur neemt u mee op een magische tocht vanaf Cultuurhuis De Klinker naar het Marktplein. Laat u betoveren door hun poëtische voorstelling, waarin mythologische figuren en sterrenparades centraal staan. “Open je ogen! Kijk naar de lucht… en zie ze voorbijkomen!” belooft de organisatie.

Na de parade gaat het feest verder met een energieke muziekshow van de coverband Nughter, die het publiek tot in de late uurtjes zal vermaken.

Zaterdag 31 augustus: Een Dag Vol Verrassingen
Zaterdag 31 augustus gaat het festival verder met een dag vol verrassingen in de binnenstad van Winschoten. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u op maar liefst 15 locaties genieten van een gevarieerd aanbod aan acts. Acrobaten, muzikanten, dansers en andere artiesten zullen u versteld doen staan met hun talenten en creativiteit.

’s Avonds verplaatst het festival zich naar het sfeervolle Blauwestad. Op het Wilgenborgterrein begint het programma om 19.00 uur met gezellige muziek, waarna om 21.30 uur Compagnie Remue Ménage het publiek zal verwonderen met hun nieuwste theatervoorstelling La Belle Illusion. Deze adembenemende show dompelt u onder in een wereld vol dans, circus en de betovering van een andere Belle Époque.

De avond wordt feestelijk afgesloten om 22.20 uur met een spetterend vuurwerk, gevolgd door optredens van Jessy Arjaans, Jan Joost en Jordy Weijer.

Welkom op het Waterbei Straattheaterfestival
De organisatie nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere tweedaagse ervaring. “Wij hopen u te mogen verwelkomen op het Waterbei Straattheaterfestival, waar u kunt genieten van een breed scala aan lokale, regionale en internationale artiesten. Mis deze unieke ervaring niet!”

Het bericht Komend weekend is het Waterbei Straattheaterfestival verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws