WaterWeekend Blauwestad trekt duizenden bezoekers

Door onze redacteur
OLDAMBT – Voor het derde jaar op rij werd dit weekend rond het Oldambtmeer het WaterWeekend Blauwestad gehouden. In vier havens konden mensen onder andere een helikoptervlucht maken, meedoen aan zeil- en surfclinics en een oldtimershow bijwonen. Het evenement trok duizenden bezoekers.

‘’We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.’’, zegt havenmeester Geert-Jan Mollema uit Beerta. Dit jaar wilde hij het nog grootser aanpakken dan de afgelopen jaren: ‘’Vorig jaar had ik alleen de botenmarkt. Dat trok al veel bezoekers, maar we wilden meer. De oldtimershow en streekproductenmarkt waren een perfecte toevoeging.’’ Hoeveel bezoekers zijn haven heeft getrokken, weet hij nog niet precies. ‘’Maar we spreken over duizendtallen.’’, zegt hij trots.

Ook in de haven van Midwolda was het erg druk. Zeilschooleigenaar Thijs Huisman is dan ook tevreden: ‘’Er kwamen heel veel mensen op onze zeil- en surfclinics af. Het was de perfecte dag om watersport te promoten in het gebied. Maar het belangrijkste is dat we de mensen een leuk weekend hebben bezorgd.’’
Het werd in Midwolda zelfs zo druk, dat de verkeersregelaars het niet meer konden overzien. ‘’Het hele parkeerterrein stond vol, maar gelukkig konden we mensen doorsturen naar ruimte op het gras. Het zou toch jammer zijn als we mensen moesten teleurstellen.’’ , stelt één van hen.

Dit jaar waren er voor het eerst niet drie, maar vier deelnemende havens. Het nieuwe havenkwartier in Blauwestad werd zaterdag namelijk feestelijk geopend. ‘’Ik zie het niet als concurrentie.’’, stelt Molema. ‘’We hebben het met z’n allen georganiseerd en moeten het met zijn allen doen. Het is prachtig om het gebied steeds verder te zien ontwikkelen. Daarom organiseren we volgend jaar opnieuw een WaterWeekend.’’