Tellerlikker Festival zoekt nog talent uit de regio

WINSCHOTEN – De start van het nieuwe culturele seizoen wordt ook dit jaar door De Klinker in Winschoten ingeluid met voorstellingen en concerten van professionele artiesten en amateurs tijdens de vierde editie van het Tellerlikker Festival, dat wordt gehouden op 15 en 16 september.

Zangtalent, muzikanten, koren en orkesten uit Oldambt en de wijde omgeving kunnen zich aanmelden voor het festival.

Op zaterdag zijn er gratis professionele theatervoorstellingen voor kinderen. Ook kunnen ze zich laten schminken en meedoen aan workshops toneelspelen, dans en muziek, verzorgd door docenten van het Kunstencentrum. Op zondag is de Klinker het domein van de amateurkunst. Er zijn optredens van koren en orkesten in de Grote Zaal en de Rabozaal wordt omgebouwd tot een Muziekcafé voor (semi)akoestische zangers, muzikanten en groepen.

Verrassend en aantrekkelijk
“Om het programma verrassend en aantrekkelijk te houden, is de opzet is elk jaar weer een beetje anders”, legt festivalcoördinator Hans Elbersen uit. “Vorig jaar waren er popbands, professionele singer-songwriters en jazz. Dit jaar biedt het festival weer ruimte aan koren, orkesten, muzikanten en zangers uit de regio.”

Een aantal daarvan heeft zich al gemeld. Muziekvereniging DOK en de Botanicahof Singers doen mee, en ook het duo Sproakwotter treedt op.

“Voor het Muziekcafé op zondag zijn we nog speciaal op zoek naar akoestische en semi-akoestische zangers, muzikanten en groepen. Jong talent is zeer welkom, maar ouder mag natuurlijk ook”, aldus Elbersen. “Ook koren en orkesten voor het podium in de Grote Zaal kunnen zich nog melden. Op basis van het aanbod stellen wij dan een afwisselend en aantrekkelijk programma samen.”

Aanmelden
Zangers, muzikanten, koren en orkesten die mee willen doen, kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden via hans.elbersen@commun-art.nl.