Aanpak Blauwe Roos in Winschoten van start

Winschoten – De aanpak van de Blauwe Roos, de rotonde bij verkeersknooppunt Winschoten – A7, gaat dit najaar van start. De maatregelen moeten bijdragen aan een betere doorstroming en verkeersveiligheid rondom de Blauwe Roos.

Bij verkeersknooppunt de Blauwe Roos bij Winschoten aan de A7 ontstaan in de middagspits en na de opening van de nabijgelegen brug regelmatig verkeeropstoppingen. Daarom heeft de provincie Groningen plannen deze rotonde om te bouwen naar een turborotonde (een speciale rotonde, met twee rijstroken).

Ook komt er een nieuwe afslag tussen Groningen en Winschoten. Naast deze maatregelen gaat Groningen Bereikbaar ‘slim reizen’ in en rondom Winschoten stimuleren, via bijvoorbeeld campagnes.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Maatregelen
Om het verkeer bij de Blauwe Roos beter te laten doorstromen worden deze maatregelen doorgevoerd:
– De rotonde Blauwe Roos krijgt een dubbele rijstrook voor de drukste verkeersstroom van de A7/Groningen – Winschoten en in omgekeerde richting.
– Er komt een nieuwe verbinding die het verkeer vanaf de afrit A7 richting Winschoten leidt.
– Het groot onderhoud aan de provinciale weg tussen Winschoten en Oude Pekela (N367) wordt eerder uitgevoerd om de hinder voor de omgeving te beperken.
– Aanpak van de Rozenblad-rotonde door de aanleg van twee afsnijdingen bij de rotonde, zodat verkeer geen gebruik meer hoeft te maken van het kruispunt.
– Vanuit alle richtingen komen er twee aanrijstroken naar de rotonde. Het verkeer dat gebruik moet maken van de Beertsterbrug blijft daarmee gescheiden van het andere verkeer.

(lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media (archief)

De Blauwe Roos
De Blauwe Roos is de belangrijkste ontsluiting voor Winschoten en het Oldambt. Op dit moment ontstaan met name in de avondspits en bij brugopeningen problemen met de doorstroming van het verkeer. Voor de aanpak van de Blauwe Roos stellen de provincie, het Rijk, Rijkswaterstaat en de gemeente Oldambt zo’n € 4 miljoen beschikbaar. De provincie betaalt daarvan € 2,8 miljoen.

Betere doorstroming
Deze aanpassingen moeten zorgen voor betere doorstroming van het verkeer op en nabij het knooppunt Blauwe Roos. En daarmee een betere bereikbaarheid over de weg van Winschoten van en naar de A7, in ieder geval tot en met 2030. Dit zorgt ook voor een betere bereikbaarheid van Winschoten, Blauwestad en de dorpen Midwolde, Beerta, Oude Pekela, Blijham en Finsterwolde.

Het bericht Aanpak Blauwe Roos in Winschoten van start verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws