Café Carambole locatie voorronde POPgroningen Talent Award

WINSCHOTEN – Bijna 40 acts afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie Groningen krijgen elke vrijdag en zaterdag de kans om hun muzikaal talent te tonen. Uit de vele aanmeldingen zijn er onder andere bands, singer-songwriters en rappers geselecteerd. Café Carambole in Winschoten is één van de locaties van de POPgroningen Talent Award.

Vanaf dit jaar staat de POPgroningen Talent Award in het teken van optreden in combinatie met talentontwikkeling. Het wedstrijdelement, zoals gebruikelijk bij een talentenjacht of bandwedstrijd, wordt zoveel mogelijk vermeden. Na ieder optreden zullen coaches op een informele manier in gesprek gaan met de acts om zo sterke punten en ontwikkelingspunten uit te lichten.

De POPgroningen Talent Award bestaat in totaliteit uit drie rondes; de provincieronde op 8 locaties in de provincie, de stadsronde in Simplon (8 en 15 maart) en de eindronde in Vera (20 april).

De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic en Eurosonic en zal een jaar lang worden gecoached door een professional uit het werkveld.

Vrijdag 9 februari is er een voorronde van de POPgroningen Talent Award in Café Carambole in Winschoten. Welke bands er die avond zullen optreden is nog niet bekend. Meer informatie op www.popgroningen.nl.

Meer nieuws