CDA: “Doorpakken met de aansluiting van de Oudlandseweg op de Gereweg in Midwolda”

Midwolda – Na jaren van wachten en beloftes is er eindelijk een doorbraak in de langlopende kwestie rond de aansluiting van de Oudlandseweg op de Gereweg (N362) bij Midwolda. Het CDA Oldambt heeft, samen met diverse andere partijen, tijdens de Raadsvergadering op 27 maart een motie ingediend om actie te ondernemen.

De motie, gesteund door verschillende fracties, geeft het College van B&W de opdracht om onmiddellijk de regie te nemen. Dit om samen met betrokken overheden en marktpartijen een concrete uitwerking te maken, zodat de langverwachte aansluiting daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

De belofte van de gemeente Oldambt om de aansluiting te realiseren dateert al van vele jaren terug, met inwoners van Midwolda, Nieuwolda, Oostwold en omliggende dorpen die al sinds 2004 (toen nog onder de gemeente Scheemda) wachten. Deze kwestie is herhaaldelijk aangekaart bij de gemeente door inwoners en verschillende organisaties, waaronder tijdens bijeenkomsten zoals ‘Ontmoet de Raad’ in Midwolda en Nieuwolda.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

De voordelen van deze aansluiting zijn talrijk en duidelijk. Het zal een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid opleveren, evenals een beter behoud en minder onderhoud van diverse wegen. Daarnaast zal het de algehele leefbaarheid en het woongenot in de dorpen en nabijgelegen polders verbeteren.

Ondanks dat de financiering voor deze aansluiting eerder beschikbaar was, verdween deze na de uitvoering van andere projecten, waaronder de Blauwestad en Noordelijke vaarverbinding. Niettemin staat de aansluiting al meerdere jaren op de investeringslijst van de gemeente Oldambt.

Met deze motie lijkt er eindelijk uitzicht te zijn op een oplossing. Het CDA Oldambt en andere betrokken partijen dringen erop aan om snel overeenstemming te bereiken tussen de direct betrokkenen, waaronder de gemeente Oldambt, de provincie Groningen en marktpartijen. Daarnaast wordt er gehoopt op financiering vanuit zowel de eigen begrotingen als nationale en Europese subsidieregelingen.

Na vele jaren van wachten kunnen de inwoners binnenkort hopelijk zeggen: Oudlandseweg-Gereweg… en nu door!

Het bericht CDA: “Doorpakken met de aansluiting van de Oudlandseweg op de Gereweg in Midwolda” verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws