De mooiste Instagram foto’s van de afgelopen week #4 (#OldambtNu)

Oldambt – Iedere dag worden er mooie en unieke foto’s gedeeld op Instagram, zo ook van (hobby)fotografen in Oldambt. In dit overzicht laten we elke week de mooiste foto’s zien die op Instagram worden gedeeld met #OldambtNu. Je mag ons uiteraard ook taggen in je foto!

Let wel op dat je profiel openbaar staat. En, vergeet natuurlijk niet OldambtNu.nl te volgen op Instagram. We zijn erg benieuwd naar de foto’s vanuit het Oldambt!
View this post on Instagram

De Toekomst is een voormalige strokartonfabriek bij het Groningse Scheemda. Het complex, en dan met name de hoge schoorsteen, is zichtbaar vanaf de A7.  Het fabriekscomplex werd opgericht door de Stichting Coöperatieve Strokartonfabriek en bestond eigenlijk uit twee afzonderlijke fabrieken: "De Toekomst I", gebouwd in 1900 en "De Toekomst II", gebouwd in 1908, beide van de hand van architect Pieter Geert Cremer uit Nieuwolda. De aandelen van de coöperatie waren in handen van landbouwers uit de omliggende dorpen, die hier hun stro tot strokarton lieten verwerken. Vanwege internationale concurrentie en stijgende personeelslasten kon de fabriek het uiteindelijk niet meer bolwerken. De productie van strokarton werd in 1968 gestaakt. In 1997 kreeg "De Toekomst II" de status van rijksmonument.  In 2006 gebruikte filmmaker Paul Verhoeven het complex om er een deel van zijn film Zwartboek te filmen.Voorjaar 2011 werd hier de manifestatie Terug naar de Toekomst gehouden, met een tentoonstelling over de geschiedenis van de strokartonindustrie en een theaterstuk van de Stichting Peerd.In februari 2014 werd hier de voorstelling Wonderland opgevoerd. Bron: Wikipedia. De laatste strohalm Zonnewijzer bij Scheemda in samenwerking met kunstenares Maria Koijck. De strohalm van cortenstaal is 15 meter hoog. De graankorrels van deze aar markeren de uren rondom de “stengel”. Voor de start van de seizoenen is de tijd weergegeven. #detoekomst #rijksmonument #strohalm #zonnewijzer #strokartonfabriek #strokartonfabriekscheemda #fotometeenverhaal #filmlocatie #oldambtnu #oldambt #mooioldambt #daspasgrunnnen #ergaatnietsbovengroningen #rtvnoord #zoomnl #perfectinstaclicks #pentaxk3II #sigmalens #sigmabenelux #benromasterfilters #pietergeertcremer #mariakoijck

A post shared by Bob Meijer (@bobmeijer55) on
Het bericht De mooiste Instagram foto’s van de afgelopen week #4 (#OldambtNu) verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws