Demi Gelati en Paviljoen 3 aan het werk tijdens nationale schoonmaakdag

Blauwestad – Zaterdag 20 maart is het Nationale schoonmaakdag, een aantal pop-upstores in de Blauwestad grijpen dit aan om zwerfafval op te ruimen.

De ondernemingen Demi Gelati en Paviljoen 3 hebben sinds 2019 3 van de 7 pop-up units in de haven waarin een ijssalon en koffiezaak gevestigd zijn. In de ijssalon verkopen zij het lekkerste, ambachtelijk Italiaans schepijs en macarons, bij Paviljoen 3 verkopen zij heerlijke Beukenhorst koffie, home made milkshakes, gebak, tosti’s en panini’s.

Demi Veldman: “Zoals jullie misschien wel weten is het 20 maart nationale opschoondag. Nu gaan wij samen met ons personeel zwerfafval opruimen rond de units en in de natuurgebieden van Blauwestad. Helaas kunnen onze horecazaken nog niet open zoals gewoonlijk vanwege de coronamaatregelen, wel zijn wij in de weekenden open voor take-away. Dit zorgt natuurlijk voor meer verpakkingsmateriaal zoals kartonnen ijsbakjes en koffiebekers. Ondanks dat wij ons best doen met afvalbakken plaatsen op de terrassen horen wij wel eens dat het verpakkingsmateriaal wordt teruggevonden in de natuur. Dit heeft ons natuurlijk des te meer gemotiveerd om ons in deze toch wat lastige tijd in te zetten om het goede voorbeeld te geven en van afval geen zwerfafval te maken.

Het Projectbureau Blauwestad is erg enthousiast over deze actie en sponsort met afvalgrijpers en afvalzakken.

Wilt u ook uw steentje bij dragen? Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur start het personeel met de actie. U kunt natuurlijk ook een koffie of ijsje kopen en uw eigen afval weg gooien.

Het bericht Demi Gelati en Paviljoen 3 aan het werk tijdens nationale schoonmaakdag verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws