Dit moet je weten over Straattheaterfestival Waterbei (ZATERDAG)

Winschoten – Gisteravond is het Straattheaterfestival Waterbei begonnen met een kleurrijke parade. In dit artikel vindt je alles over vandaag. Je kunt weer geheel kosteloos genieten van de diverse straattheateracts in Winschoten en Blauwestad.

Vandaag gaan we verder met het grootschalige Waterbei-Festival in de binnenstad van Winschoten. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u op maar liefst twaalf diverse locaties indrukwekkende en zeer gevarieerde acts bewonderen. Van acrobaten tot muzikanten en van dansers tot artiesten. Het programma biedt voor ieder wat wils.

Op het onderstaande blokkenschema zie je alle speeltijden en locaties. Kortom, er is genoeg te beleven!

(lees verder onder de foto)

Dichters
Op het plein voor het historische Winschoter Stadhuis zal vandaag een poëtische symfonie te horen zijn. Verschillende dichters zullen om het halfuur hun woorden laten dansen in de lucht.

Kom en laat je meevoeren door deze voorstelling van literaire kunst. De dichters, als ware meesters van het woord, zullen je betoveren met hun voordracht en je laten dwalen door een wereld van emoties.

(lees verder onder de foto)

Leer Djembé spelen!
Pak een stoel en sluit aan bij de workshop Djembé! Onder de enthousiaste leiding van Harvey Mercera ga je lekker met diverse ritmes aan de slag. Muziek maken op een Afrikaanse trommel die je met je handen bespeelt. Het is energiek en swingend, dit moet je gewoon ervaren. Een eigen djembé is niet nodig, die staat al klaar!

Voor Cultuurhuis de Klinker om 12.00, 14.00 en 15.30 uur.

Muziek in het centrum!
Naast de leuke straattheater, is er ook ruimte voor muzikale beleving. Het festival zou immers niet compleet zijn zonder de meeslepende klanken van livemuziek. Gelukkig kunnen bezoekers genieten van diverse artiesten, van genres variërend van blues tot pop.

Zij zullen op verschillende locaties in het centrum optreden, zodat het publiek vanaf de markt, Gaslaan en zelfs voor het Stadhuis kan genieten van deze sprankelende muzikale talenten.

De tijden en de artiesten + locatie vindt je op de onderstaande foto.

(lees verder onder de foto)

Poolse voorstelling
Eén van de onmisbare acts op het festival is de Poolse voorstelling Peregrinus, wat ‘vreemdeling’ betekent. In deze voorstelling wordt de zoektocht naar de zin van het leven uitgebeeld zonder woorden. De voorstelling start bij de “ingang van De Raad Mode” aan de Venne om 14.00 uur.

Je ziet een dag uit het leven van een gewone man uit de 21ste eeuw. Zijn leven speelt zich af tussen zijn thuis en zijn job voor een groot bedrijf. De prachtige choreografie legt de valkuilen van het leven van vandaag op een groteske manier bloot. De zoektocht naar de zin van het leven gebeurt zonder woorden.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Eindshow in Blauwestad
’s Avonds is om 21.30 uur de grote eindshow bij de Wilgenborg in de Blauwestad. De Franse theatergroep Transe Express, laat een adembenemende voorstelling zien genaamd: “MÙ”. Deze groep staat bekend om hun verbluffende optredens. Transe Express zal je op grote hoogte betoveren met hun spectaculaire stunts en betoverende muziek.

(lees verder onder de foto)

De vorige editie van Waterbei trok duizenden bezoekers naar Winschoten. “We verwachten dit aantal te overtreffen tijdens de komende editie. Tijdens Waterbei kunnen bezoekers genieten van acrobatiek, comedy, dans en vele andere verrassende acts met tot slot een vuurwerkshow.” aldus de organisatie.

Daarom is het tot een zekere hoogte niet meer mogelijk om met de fiets over de Pieter Smitburg te fietsen. Verkeersregelaars zullen je verzoeken af te stappen en je fiets te parkeren nabij de Hoorntjesweg om lopend je weg te vervolgen.

(lees verder onder de foto)

Om 22.15 uur is er afsluitend een vuurwerkshow. Deze is te zien vanaf de locatie waar ook het theaterspektakel te zien is.

Meer weten?
Bekijk dan de website: www.waterbei.nl of bekijk de Facebookpagina van Winkelstad Winschoten.

Het bericht Dit moet je weten over Straattheaterfestival Waterbei (ZATERDAG) verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws