Dollard College in actie voor school in West-Afrika

Winschoten – Het Dollard College locatie Winschoten is al sinds de herfstvakantie bezig met het inzamelen van geld voor een school in Togo, West-Afrika. Dit doen ze door allerlei activiteiten te verzinnen om geld mee te verdienen. Dit geld gaat via de Stichting Tomoka support naar een middelbare school in Togo.

De school wil graag een echt dak en meubilair voor de leerlingen. Het dak van bladeren dat er nu op ligt waait er bij slecht weer af. De klassen hebben zelf acties bedacht, zoals flessen inzamelen, lekkere hapjes en koekjes bakken, kerststerren maken, één leerling liet zich zelfs kaal scheren voor Togo. Daarnaast waren er schoolbrede acties in de vorm van workshops rond de kerst om kerststukjes, kaarsen en vogeltaartjes maken om te verkopen.

Het kerstkoor haalde geld op, docenten en leerlingen deden mee aan de nieuwjaarsduik in Blauwestad, men kon een dag vasten en onlangs werd er voor één keer naar school gelopen. Dit was twee weken uitgesteld door de storm Ciara, maar afgelopen maandag vertrokken uit 5 dorpen leerlingen en begeleiders te voet naar school. In Scheemda werd zelfs voorafgaand aan de tocht ontbeten met pannenkoeken bij mentor Tiggelaar.

Vanuit Pekela, Scheemda, Beerta, Midwolda en Blijham vertrokken ze om 7.30 uur en liepen in grotere en kleinere groepjes naar school. Aanstaande vrijdag wordt tijdens de talentenjacht DC Spotlight het eindbedrag bekend gemaakt.Het bericht Dollard College in actie voor school in West-Afrika verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws