Eregast op SamenLoop voor Hoop Oldambt

BLAUWESTAD – De Wilgenborg in de Blauwestad kleurt op 2 en 3 juni paars tijdens de SamenLoop voor Hoop Oldambt. Een speciaal programma is er voor alle eregasten; mensen die de diagnose kanker hebben, of in het verleden hebben gehad

Zij ondergaan veelal een zwaar en moeilijk traject van behandelingen, ziekenhuisbezoeken en ondervinden vaak nog regelmatig de nare gevolgen hiervan. Mede daarom wil de organisatie hen en hun dierbaren tijdens de SamenLoop voor Hoop Oldambt in het welverdiende zonnetje zetten.

Het programma voor de eregasten begint steeds meer vorm te krijgen. Zij kunnen bijvoorbeeld een boottocht maken over het Oldambtmeer, of een ritje als bijrijder op een motor. Daarnaast is er onder meer een pedicure, manicure en een masseur aanwezig. Ook worden er meerdere workshops gegeven worden.

Voor het eregastenprogramma slaat de organisatie de handen ineen met het Hamelhuys in Groningen; een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Veel (ex patiënten en hun naasten ervaren de behoefte om hun ervaring te delen, afleiding te vinden en te wennen aan de nieuwe vorm van ‘zijn’ die een gevolg is van de ziekte. Het inloophuis organiseert activiteiten die daarop gericht zijn.

Aanmelden kan via de webiste www.samenloopvoorhoop.nl/Oldambt, of door een e-mail te sturen naar slvholdambt-eregasten@hotmail.com. Voor meer informatie kan men ook langs komen op de eregastenavond op 7 mei in de kantine van SC Scheemda, aanvang 19.30 uur