Evert Weits van Hobbysoos A12: ‘We zijn ten einde raad’

NIEUWE PEKELA – In een tijdsbestek van slechts twee maanden is Hobbysoos A12 aan de A. Westerstraat in Nieuwe Pekela slachtoffer geworden van inbraak. “We zijn teneinde raad”, zegt voorzitter Evert Weits.

Medio november werd aan het gebouw glasschade aangericht en werd voor 2000 euro aan materiaal en gereedschap weggenomen. Medio januari was het weer raak en werd voor een bedrag van bijna 5 mille ontvreemd.

Weits: “Eerst werden ruiten vernield waardoor de vandalen zich toegang tot het gebouw konden verschaffen en de tweede keer werd een buitendeur met waarschijnlijk een koevoet ontwricht. Vervolgens werd een groot deel van onze opslag ontvreemd. Inmiddels bedraagt de totale schade ruim 7000 euro.”

De hobbyclub is niet verzekerd. “Veel te duur”, zo vertelt Weits. “We moeten, omdat ons gebouw wat achteraf ligt, dan een hoge premie betalen en camera’s en speciale lampen laten plaatsen.”

De hoop van A12 is nu gericht op politieonderzoek. Inmiddels houden de leden Marktplaats in de gaten om te kunnen nagaan of spullen van de vereniging ter verkoop worden aangeboden.

Meer nieuws