Feestelijke huldiging jubilea bij “de Harmonie”

Blauwestad – Maar liefst drie jubilarissen werden gisteravond gehuldigd tijdens de repetitie van de Christelijke Muziekvereniging “de Harmonie” uit Winschoten. Nietsvermoedend kwamen zij naar de Wilgenborg waar, vanwege de Corona maatregelen, de repetities plaatsvinden.

Engel Klap, Geertje Nobbe-Klap (dochter van Engel) en Peter van Schie zijn respectievelijk 60, 25 en 40 jaar muzikant.

– Engel, als 6-jarige begonnen, is een echte “all-rounder” en bespeelt de bugel, bas, cornet en tegenwoordig de euphonium. Na lid te zijn geweest van diverse verenigingen speelt hij sinds 2008 bij “de Harmonie”.

– Ook Geertje begon als 6-jarige, bij Deo Dictatus in Vriescheloo. Zij speelt bugel. Daarnaast zet ze zich binnen de vereniging in voor de jeugdleden als dirigente en muziekcoach, en organiseert ze activiteiten buiten de repetities om. 

– Peter is begonnen bij de Harmonie in Oude Wetering. Na zijn verhuizing naar Winschoten werd hij in 2004 lid van CMV “de Harmonie”. In het orkest speelt hij trompet. Peter is ook muzikant bij de streetband “de Klinkers”.

Van voorzitter Frannie Oolders en secretaris Alberdien Okken kreeg het drietal een oorkonde en bloemen uitgereikt. De muziekvereniging telt op dit moment 35 leden waaronder een groot aantal jeugdleden.

 

Het bericht Feestelijke huldiging jubilea bij “de Harmonie” verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws