Flonk meets Fladderak: Unieke samenwerking tussen Flonk en Groninger Genever Stokerij

Finsterwolde/ Oostwold  – Het bekende Paviljoen Flonk aan het Oldambtmeer en de Groninger Genever Stokerij, de distilleerderij van de enige échte Groninger drank Fladderak, hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking.

Voor 23 maart hebben ze een speciaal dinermenu samengesteld, met als thema Groninger Dranken; Flonk meets Fladderak….Meesterstoker Freek Kupers van de Groninger Genever Stokerij en het culinaire team van Flonk hebben een mooie selectie gemaakt van ambachtelijk gestookte Groninger dranken, met daarbij passende gerechten waardoor de smaken elkaar op een prachtige manier versterken.

Foto: ingezonden

Samenwerking kon niet uitblijven
Een samenwerking van paviljoen Flonk en de even zo bekende Groninger Genever Stokerij uit Oostwold kon niet uitblijven: beide bedrijven aan het Oldambtmeer zijn geliefd bij mensen die houden van het goede leven en goede smaken kunnen waarderen.

Elke zaterdagmiddag van 15:00 uur tot 17:00 uur organiseert meesterstoker Freek Kupers een rondleiding en proeverij van genever, likeur en whisky. Hij neemt bezoekers mee in de geschiedenis van de distilleerderij, de plek én het verhaal van Fladderak.

“Gasten willen er vaak een gezellige dag van maken en we kregen vaak de vraag waar ze na de proeverij lekker kunnen dineren. Wij verwijzen dan altijd door naar Flonk, zodat ze de dag smaakvol kunnen voortzetten. Flonk is dichtbij de distilleerderij, heeft een prachtig uitzicht op het Oldambtmeer. Een mooi vervolg om verder levenslustig te kunnen genieten.” Aldus de meesterstoker. “Omdat gasten beide bedrijven al vaak achter elkaar bezoeken kon een samenwerking niet uitblijven.”

Foto: Sebastiaan Rodenhuis Fotografie (ingezonden)

23 maart: speciaal menu met als thema Groninger dranken
Donderdag 23 maart kunnen gasten bij Paviljoen Flonk genieten van dit speciale dinermenu geïnspireerd door de Groninger dranken. Op het menu o.a. de enige échte Groninger drank Fladderak met een panna cotta van citroen, kardemon, kaneel créme en kandij tuile. Maar ook een 6 maanden vatgerijpte genever geserveerd in combinatie met een rundersucade op een bedje van portobello, paddenstoelen duxelles, pastinaak en eigen jus.

Reserveren is gewenst en kan online via paviljoenflonk.nl.

NIX18: Geen druppel onder de 18.

Het bericht Flonk meets Fladderak: Unieke samenwerking tussen Flonk en Groninger Genever Stokerij verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws