Forse uitbreiding Schutrups Voetzorg

WINSCHOTEN – Schutrups Voetzorg breidt fors uit in Meppel, Winschoten en Groningen. Sinds deze maand is de Voetzorg in Meppel met een extra dag geopend naar twee dagen per week. Ook in Winschoten staat eenzelfde verruiming binnenkort op het programma. Daarnaast krijgt Schutrups Voetzorg in september in het Topsport Zorgcentrum in Groningen een eigen vestiging.

Volgens Jan Schutrups is deze uitbreiding van de service nodig. “We zien dat de drukte in beide filialen toeneemt. Met een dag in de week kwamen we niet meer uit. De wachttijden werden te lang.”

In Meppel zijn podotherapeut Brigitte Kats op donderdag en register-podoloog Magda Vlijmincx op dinsdag werkzaam in de praktijkruimte op onderwijspark Ezinge in Sportcentrum Goed Meppel, ook wel bekend als sporthal en sportcentrum Ankie Smid. In Winschoten is de Schutrups Voetzorg gevestigd in Fysiotherapie PrengerHoekman aan de Blijhamsterweg.

Zooltherapie
Kats is supertrots op de identiteit van Schutrups Voetzorg. “Vaak zie je dat alleen pijn in de voeten wordt behandeld. Bij Schutrups Voetzorg wordt juist niet alleen naar de voeten gekeken, maar naar het complete lichaamsbeeld. Als je last hebt van bijvoorbeeld je voorvoet kan dat komen door een verkeerde houding, scheefstand in het bekken of een been dat korter is dan de ander. Bovendien houden wij ook rekening met wat voor werk de mensen doen: zitten ze of staan en loopt men veel, of moeten de zolen gebruikt worden voor het sporten. Dan heeft iemand een andere zool nodig. De zooltherapie kan bestaan uit veel verschillende materialen, waardoor we veel mensen kunnen helpen.”

De zolen van Schutrups kunnen helpen bij pijn of problemen in voeten, knieën, heupen en rug. “Maar ook comfort of drukvermindering geven voor mensen met reuma of diabetes”, vervolgt Kats. “Ze zorgen voor verlichting of pijnvrij lopen en heffen de disbalans in het lichaam op. Ook kunnen er teenstukjes aangemeten worden, als mensen bijvoorbeeld last hebben van likdoorns. Bovendien verrichten de podotherapeuten ook screening en wondbehandeling bij mensen met diabetes of reuma.”

Samenwerking
In beide plaatsen wordt er samengewerkt met een fysiotherapeut, de sportschool en artsen. De befaamde Schutrupszolen worden gemaakt in Exloo. Klanten kunnen in Meppel en Winschoten niet alleen terecht voor onderzoek, maar ook voor controles en het ophalen van hun nieuwe zolen. Kats: “Nee, schoenen verkopen we hier niet, maar we geven wel schoenadvies. Voor nieuwe schoenen kunnen klanten terecht bij Schutrups Schoenen in Exloo.”

Afspraken maken voor alle locaties kan via telefoonnummer: 0591-549093.

Meer nieuws