Fotoserie: Duizenden toeschouwers bij theater en vuurwerkshow Waterbei

Blauwestad – Files van voetgangers en fietsers op de Pieter Smitbrug en auto’s op de toegangswegen naar de Wilgenborg in de Blauwestad. Het was een enorme drukte richting de Wilgenborg. Hordes aan mensen kwamen speciaal voor het Waterbei slotstuk van Theater Tol uit Antwerpen.

Met dit theaterstuk en een vuurwerkshow, kwam er een einde aan drie dagen Waterbei Straattheaterfestival.

Bij het invallen van de duisternis vertelt Pedaleando Hacia el Cielo, kortweg Pedaleando, een liefdesverhaal. Een verhaal over samenzijn in donkere dagen, over engelen die balanceren tussen hemel en aarde. Pedaleando Hacia el Cielo betekent ‘fietsen in de hemel’; het brengt mensen samen en geeft hoop.

De voorstelling is een mix van filmische beelden, licht, zang, dans en live muziek, die eindigt in een lucht spektakel. Via aangepaste filmbeelden op het doek, vormt de stad waar het optreden is, zelf het decor voor deze voorstelling vol poëtische droombeelden.

Zo waren er in het Oldambt beelden te zien van oud Winschoten, De Kiekkaaste, De Graanrepubliek en het rode torentje bij het amfitheater in Beerta. De beelden werden gemaakt door OldambtNu.nl en het Winschoter Stadsjournaal.

Het bericht Fotoserie: Duizenden toeschouwers bij theater en vuurwerkshow Waterbei verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws