Fotoserie: Waterbei 2023 een straattheater die zijn weerga in Nederland bijna niet kent

Winschoten – Waterbei 2023 is gelukkig droog van start gegaan. Mede hierdoor was het publiek in grote getale naar de opening gekomen. Wethouder Jurrie Nieboer heeft deze editie geopend. Al vanaf 19:00 uur stonden mensen hun opwachting te maken op de stoet die om 20:15 uur van start is gegaan, dit om even een korte bui voorbij te laten gaan.

Het was een bont gezelschap, van boer Bert die met koe Stien op stap was, levensgrote vissen van de Tukkers connection, de twee stokpaardjes die menigeen aan het schrikken hebben gebracht, The Bike Babes zwevend op een drie meter hoge fiets oogsten veel applaus. Vooraan in de stoet reden de Wastelanders, een piratengezelschap. De stoet trok door rijen dikke publieke belangstelling.

De slotact was op het Marktplein met een trampoline act van ‘Mayakrijgers’, die voor hun ‘tempel’ allerlei hoge sprongen uitvoerden, soms met fakkels en een andere keer bijzondere sprongen door ringen. Tenslotte om nog tot het middernacht door te gaan was er de Waterbei Party met de band Flavour.

Jong en oud genoten van hun muziek en de terrassen zaten gezellig vol. Kortom een geslaagde eerste dag van Waterbei. Vandaag, zaterdag, wordt dit straatfestival groots voortgezet, zoals ook omschreven in een eerder ‘Dit moet je weten over Straatfestival Waterbei (zaterdag)’.

Slotact in de Blauwestad
De afsluiting vindt op het grote terrein naast de Wilgenborg in Blauwestad plaats. Een grote theatrale show uit Frankrijk met Mù van Transe Express. En om dit feest helemaal goed af te sluiten is er tegen 22:30 uur een grote vuurwerkshow.

Via de Pieter Smitbrug is dit spektakel gemakkelijk te bereiken, maar houdt er rekening mee dat ongeveer een uur voor de voorstelling de brug wordt afgesloten voor fietsers. Deze kunnen worden gestald in speciale rekken voor de brug. Dit heeft te maken dat het heel druk wordt en dat fietsen dan toch onmogelijk is.

Tekst: Frans Stegeman | Foto’s: Dave Leeuwerik & Sebastian Elzinga | Video: Ina Muntinga

 

Het bericht Fotoserie: Waterbei 2023 een straattheater die zijn weerga in Nederland bijna niet kent verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws