Gemeente onderneemt direct actie na klachten over hondenpoep op Pieter Smitbrug

Blauwestad – Na een druk en leuk winterweekend, waaronder in de Blauwestad, lag de onlangs opgeleverde Pieter Smitbrug er vies bij. Naast veel afval, namen ook hondeneigenaren niet de verantwoordelijkheid om de uitwerpselen van hun huisdier op te ruimen. Gevolg: klachten op social media die ook de gemeente Oldambt bereikten.

De gemeente Oldambt baalt behoorlijk: “Hondeneigenaren moeten hun verantwoordelijkheid nemen”. zeggen ze tegen RtvNoord. Oldambt noemt de situatie heel vervelend. De gemeente: “De Pieter Smitbrug moet een feestje blijven voor iedereen. Hondeneigenaren moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de brug netjes achterlaten na een wandeling met hun viervoeter.”

(Lees verder onder de Tweet)

We zijn nog geen week verder en de gemeente Oldambt heeft direct ondernomen. Zo zijn er verbodsborden geplaatst en op dezelfde paal hangen zakjes waarmee de eigenaar van de viervoeter de uitwerpselen kunnen opruimen. Ook komen er meerdere prullenbakken.

Het bericht Gemeente onderneemt direct actie na klachten over hondenpoep op Pieter Smitbrug verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws