Het moet plezierig zijn om naar wedstrijden van v.v. Nieuweschans te kijken

BAD NIEUWESCHANS – Bert Stuut is op Sportpark De Lange Akkers geïntroduceerd als nieuwe trainer van het eerste en tweed elftal van de voetbalvereniging Nieuweschans voor het seizoen 2018/2019. Hij begint op 1 juni.

Met de komst van Stuut, die al zo’n 17 jaar bij de vereniging betrokken is, zowel als één van de hoofdsponsors, als ook als speler, wil v.v. Nieuweschans de herkenbaarheid van de vereniging weer in het dorp terugbrengen. “Het moet weer een plezier worden voor de Schanskers om op zondag naar de wedstrijden te komen kijken”, zo laat voorzitter Dick Smook weten.

Op dit moment telt het eerste elftal 14 spelers en het tweede 25. En het streven is toch wel om in de vijfde klasse het volgend seizoen bij de eerste 3 te eindigen. De afgelopen jaren hebben getalenteerde spelers v.v. Nieuweschans verlaten en zijn gaan spelen bij verenigingen in de regio. Dit had te maken, volgens Smook, met het feit dat zij geen vertrouwen hadden in het eerste team en – erger nog – dat er een mogelijkheid bestond dat het eerste elftal zou kunnen verdwijnen.

Stuut ziet veel mogelijkheden in de 15- en 16-jarigen, die momenteel actief zijn bij de club.

Naast het eerste en tweede elftal is er ook een actieve 35+-club, onder leiding van Peter Molema. Allemaal spelers die niet in de grote competitie meedraaien, maar nog wel heel veel plezier beleven aan hun sport.

Meer nieuws