Jachthavens Blauwestad ontvangen opnieuw ‘Blauwe Vlag’ bij landelijke uitreiking

Midwolda/ Blauwestad – Donderdagochtend vond de officiële uitreikingsceremonie plaats van de Blauwe Vlag, een internationale milieu-onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. De ceremonie vond plaats in Jachthaven Marnemoende in IJsselstein.

Jachthavens Blauwestad kreeg de Blauwe Vlag uitgereikt voor Jachthaven Midwolda en Jachthaven Havenkwartier Blauwestad.

Slechts 4 havens in de provincie Groningen
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 200 Blauwe Vlaggen toegekend aan 143 jachthavens en 57 stranden. Dit jaar heeft de jachthaven in Blauwestad het duurzaamheidskeurmerk voor de vijfde keer behaald en de jachthaven in Midwolda voor de zesde keer. In totaal kent de provincie Groningen slechts vier jachthavens die de Blauwe Vlag mogen voeren.

Duurzaam watersportbedrijf
“De Blauwe Vlag past perfect bij ons streven om een duurzaam watersportbedrijf te zijn”, zegt Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad. “Om aan de criteria van Blauwe Vlag te voldoen hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd op het gebied van veiligheid en duurzaamheid in de havens. Ieder jaar komt de keurmeester van Blauwe Vlag opnieuw langs om ons te controleren en te adviseren. Dat zorgt voor waardevolle tips, waarmee we continu verder kunnen verduurzamen.”, aldus Huisman.

Over Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie gevestigd in Denemarken.

Het bericht Jachthavens Blauwestad ontvangen opnieuw ‘Blauwe Vlag’ bij landelijke uitreiking verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws