Kom over de brug festival met opening kleurrijke beelden expositie

Blauwestad – Bewonersbelangen Blauwestad, de organisator van het eerste Kom over de brug festival, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Om een inschatting te maken hebben zeker zo’n drieduizend mensen dit festival bezocht, dat is gehouden in en rond de Wilgenborg. Deze Wilgenborg is omgetoverd tot één groot atelier, waar kunstenaars werkten en waar jong en oud workshops konden volgen.

Startsein
Erik Hulsegge heeft het startsein gegeven door enkele van zijn columns voor te lezen. Vervolgens kwam stadsdichter Refia Doevendans en heeft enkele gedichten op het podium voorgedragen. Hoewel het bij de start om 10:30 uur nog niet zo druk was, kwam het na 12:00 uur goed op gang.

Allerlei kramen
Er stonden allerlei kramen met ambachten, kunst- en streekproducten. Ook het Groninger Museum was er met een prachtige Amerikaanse tour-caravan, waar kinderen onder andere buttons konden ontwerpen. In de caravan hingen een aantal prominente replica’s van werken die ook in het museum te zien zijn.

Muziek was er ook met optredens van Diederik Nomden, de Groninger zanger Bert Hadders en de band Just Us van Nick Strobos en Jolien Folkerts. Zij hadden voor deze gelegenheid twee collega muzikanten meegenomen en daarom heette de formatie nu Just Us & Co.

Terug naar het strand
Ook is deze zondagmiddag de beelden expositie van Christian Rampnoux met als titel ‘Terug naar het strand’ geopend door burgemeester Cora-Yfke Sikkema. “Het was een eer om bij dit festival de buitenexpositie “Terug naar het strand” te mogen openen, samen met de directeur van Groninger Museum Andreas Blühm én de kunstenaar Christian Rampnoux. Christian heeft speciaal voor deze expositie een nieuw werk laten onthullen”, aldus de burgemeester.

“Zijn sculpturen zijn kleurrijk en hebben een menselijke uitstraling. Ze passen prachtig in ons mooie gebeid rondom het Oldambtmeer.

Wat ik ook bijzonder vind, is dat deze expositie is geïnitieerd door een Oldambtster – Mark Van Esveld ontdekte tijdens een vakantie in Frankrijk het werk van Rampnoux en wist: dit past in Oldambt!”, zegt Cora-Yfke Sikkema.

 

Christian Rampnoux
Deze expositie met 11 realistische beelden is tot en met 1 september op verschillende plekken rond het Oldambtmeer te bewonderen. “De beelden van Christian Rampnoux lijken met hun herkenbare en heldere kleuren eenvoudig en toegankelijk. Dat zijn ze ook en toch zijn ze meer dan dat. De figuren zijn levendig, maar tegelijkertijd verstild en raadselachtig”, aldus professor dr. Andreas Blühm, algemeen directeur Groninger Museum.

 

Het bericht Kom over de brug festival met opening kleurrijke beelden expositie verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws