Kylian Bulthuis wederom Nederlands kampioen judo

OUDE PEKELA – Kylian Bulthuis uit Oude Pekela is zaterdag in Heerenveen wederom Nederlands kampioen judo geworden met het team van Judo Topsport Noord-Oost 2. In de finale werd Mattenkloppers/Veendam met 6-1 verslagen. Ook het eerste team pakte de titel.

De Pekelder woont doordeweeks in Heerenveen om het full-time trainingsprogramma te kunnen volgen en komt dan ook uit voor de club Judo Topsport Noord-Oost. Hij combineert hier zijn judosport met zijn laatste jaar HAVO. Ook heeft hij regelmatig trainingsstages in het buitenland. Zo is hij begin januari nog naar het Olympisch Trainingsstage in Mittersill (Oostenrijk) geweest waar zo’n 1000 judoka’s aanwezig waren en gaat binnenkort voor een stage naar Parijs.

Silvan
Zijn broer Silvan reisde zaterdag met Judoschool Veendam af naar België. Hier werd de Jeugdtroffee van de pronvincie Antwerpen gehouden, georganiseerd door de Vlaamse Judofederatie. Silvan is eerstejaars in de categorie tot 18 jaar. Hij won zijn eerste partijen met ippon. Hierdoor mocht hij het in de finale opnemen tegen zijn twee jaar oudere clubgenoot Thom Hensens. Silvan stond met een waza-ari voor, maar verloor met een verwurging. Hierdoor ging hij huiswaarts met een zilveren medaille.

Meer nieuws