Leerlingen De Flint gaan tijdens NLdoet! wilgen snoeien bij De Wilgenborg

BLAUWESTAD – Leerlingen van de praktijkschool Bovenburen-De Flint in Winschoten gaan vrijdag, met de tuingroep – tien leerlingen – assisteren met het snoeien van wilgen bij De Wilgenborg in Blauwestad.

Gestart wordt om 10.00 uur. Voorafgaand aan het snoeien wordt het woonproject Blauwestad met de leerlingen bekeken. Vanaf ongeveer 13.00 uur sluit een andere groep leerlingen aan om van de gesnoeide takken manden te gaan vlechten. Deze workshop wordt verzorgd door een bestuurslid van de Wilgenborg.

Stichting Wilgenborg, een initiatief van de bewonersgroep Blauwestad, is een ontmoetingsplek in ontwikkeling. De vestigingen van het Dollard College in Winschoten (vestiging Bovenburen-De Flint praktijkonderwijs, Campus Winschoten en vestiging Hommesplein-Stikkerlaan) hebben uitgesproken dat zij betrokken en betekenisvol willen zijn voor de ontwikkeling van de Wilgenborg. De school ondersteunt initiatieven die worden georganiseerd. Het snoeien van de wilgen is een start voor een van de vele andere initiatieven.

Meer nieuws