Oud-burgemeester Winschoten nieuwe voorzitter raad van commissarissen Thialf

Winschoten/ Heerenveen – De aandeelhouders van Thialf hebben Janny Vlietstra benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Daarmee is de RvC weer compleet. Daarnaast zal Minne Dolstra de directie van Thialf gaan ondersteunen.

De completering van de RvC was al eerder als doel gesteld. Janny Vlietstra is gevraagd deze rol in ieder geval de komende 6 maanden te gaan vervullen. Daarna zal het vervolg worden besproken tussen aandeelhouders en RvC. De nieuwe voorzitter van de Raad van commissarissen Janny Vlietstra woont in Leeuwarden en heeft veel bestuurlijke ervaring, zowel regionaal als nationaal.

Als wethouder van Leeuwarden, burgemeester van o.a. Winschoten (1995-2009) en Haren en gedeputeerde van Drenthe heeft ze de drie noordelijke provincies gediend. In de molenstad kreeg zij te maken met het Blauwestad-project. Vanaf 2006 was Vlietstra betrokken bij het herindelingsproces van de gemeentes Winschoten, Reiderland en Scheemda.

In de periode 2011 – 2019 was Vlietstra lid van de Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid. Naast deze functies heeft zij in diverse toezichthoudende organen zitting gehad. Op dit moment is zij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van Afvalsturing Friesland en zorginstelling ZINN in Haren.

Het bericht Oud-burgemeester Winschoten nieuwe voorzitter raad van commissarissen Thialf verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws