Ponton met 42 meter lange brugdeel Blauwe Loper trekt veel bekijks

Winschoten/ Blauwestad – Duwsleepboot Rodie 2 is afgelopen woensdag begonnen met zijn opmerkelijke tocht van Kampen naar Winschoten. Voor zijn duwboot ligt een ponton van 42 meter met het houten brugdeel die aankomende nacht boven de A7 zijn plek zal vinden. Dit brugdeel is een onderdeel van de 800 meter langste fiets- en wandelbrug van Europa: De Blauwe Loper.

Mensen die dit opmerkelijk transport zagen varen stapten van hun fiets of uit de auto om de houten brug van 92 ton te bewonderen. Vooral bij bruggen was het druk.

De Blauwe Loper krijgt hiermee steeds meer vorm. De snelweg is aankomende nacht volledig afgesloten. Het houten brugdeel is vooraf in elkaar gezet en werd per boot afgeleverd via het Winschoterdiep. Kranen hijsen het enorme gevaarte dan op zijn plek boven de A7.

(Lees verder onder de foto) Ponton komt door de Eexterbrug

Foto: Fré Zondag/ ingezonden

Omleidingsroute
De werkzaamheden vinden komende vrijdag plaats vanaf 22.00 uur en duren waarschijnlijk de hele nacht. De snelweg (A7) tussen Heiligerlee en Winschoten is daarom in beide richtingen afgesloten van vrijdagavond 2 oktober 22.00 uur tot zaterdagochtend 3 oktober 08.00 uur. Er zijn omleidingsroutes en verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Planning
Als het weer mee zit, vindt de volgende mijlpaal plaats op woensdag 21 oktober. Dan wordt het beweegbare brugdeel boven het Winschoterdiep geplaatst. Als alles goed gaat, is de Blauwe Loper aan het eind van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar helemaal af. De brug krijgt dan zijn nieuwe naam: de Pieter Smitbrug, vernoemd naar de in april 2018 overleden burgemeester van de gemeente Oldambt.

Het bericht Ponton met 42 meter lange brugdeel Blauwe Loper trekt veel bekijks verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws