Pop-up shops geopend bij Strand Zuid in Blauwestad

Blauwestad – Een kajak huren, een exclusieve Franse wijn kopen, een ijsje eten of jezelf laten coachen. Het kan allemaal bij de pop-up shops in Blauwestad. Vrijdagmiddag werden de shops geopend door wethouders Gert Engelkens en Erich Wünker vanaf hun nieuwe locatie bij Strand Zuid.

Van festival tot strand
De pop-up shops zijn al jaren een begrip in Blauwestad. Het begon ooit in 2015, met een steigerdorp van zeecontainers voor het festival Xpeditie Blauwestad. De containers kregen ook na het festival een vaste plek in het Havenkwartier en werden verhuurd aan lokale ondernemers. Zestien ondernemers zijn er sindsdien al voorbij gekomen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Toen het project Havenmeester I werd gebouwd, verhuisden de pop-up shops naar een nieuwe locatie aan de havenboulevard. Nu er concrete plannen zijn om ook daar te gaan bouwen aan de Havenkade, zijn de tijdelijke shops voor een laatste keer verhuisd naar Strand Zuid. De plannen voor de Havenkade bieden ruimte voor kleinschalige winkels en horeca. Zodra dit gerealiseerd is, zullen de pop-up shops definitief hun deuren sluiten.

Maar zover is het nog niet. Tot die tijd vrolijken de pop-up shops van de volgende ondernemers Blauwestad op: Wijnprofessor, DEK Blauwestad, Gelateria Casagrande en Nuchter Coaching.

Het bericht Pop-up shops geopend bij Strand Zuid in Blauwestad verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws