‘Rondje Zummer’ in Graanrepubliek eindigt in Winschoten.

Winschoten – ‘Je hoeft niet ver op reis te gaan om van de zomer te genieten!’ Onder dit motto ging RTV Noord met een riksja door de provincie Groningen. Eerst een week lang door het Westerkwartier, daarna door het Waddenland om vervolgens deze week door de Graanrepubliek te fietsen..

Afgelopen maandag startten ze in Winschoten om een week lang de Graanrepubliek te bezoeken. Vanuit de Molenstad gingen ze via de Pieter Smitbrug, om in Blauwestad uit te komen. Ze kwamen met de riksja langs Beerta en Bad Nieuweschans en vervolgden de weg naar Nieuwe Statenzijl en Ganzedijk.

Daarna ging de route verder naar Oostwold, Finsterwolde om via Midwolda en Scheemda in Heiligerlee te komen. Onderweg spraken ze met voorbijgangers en brachten ze een bezoek aan toeristische plekken,
zoals SOB Winschoten, de Graanrepubliek, de Kiekkaaste en de klokkengieterij in Heiligerlee.

Slotdag
Vandaag kwam het duo aan in Winschoten waar ze hartelijk werden ontvangen. RTV Noord verslaggevers Maartje en Edwin hadden hier een gesprek met Reinder Klein en Pascal Meinders, organisatoren van Waterbei. Met een heuse drumband eindigden ze voor het gemeentehuis in de Langestraat.

Lees op de website van RTV Noord alles terug over Rondje Zummer.

Lees ook:
– RTV Noord gestart met ‘Rondje Zummer’ in de Graanrepubliek

Het bericht ‘Rondje Zummer’ in Graanrepubliek eindigt in Winschoten. verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws