Schaak- en Damclub Winschoten presenteren samen een Denksportfestijn op 8 september

Winschoten- De Wilgenborg in Blauwestad is zondag 8 september het toneel van een Denksportfestijn dat georganiseerd is  door de Winschoter Schaakclub Van der Linde en Damclub Winschoten. Wethouder Jurrie Nieboer zal dit openlucht festijn openen om 13: 00 uur. Iedereen die plezier beleeft aan dammen of schaken kan aan dit gratis toegankelijke evenement meedoen.

Het is voor de eerste keer dat dit wordt georganiseerd. Klaas Wiersema van de schaakvereniging: “Wij zijn er met z’n allen super trots op dat het ons is gelukt om dit evenement op deze bijzondere locatie te kunnen organiseren. Natuurlijk hopen wij er op dat het mooi weer blijft, maar we zitten nog midden in het zomerseizoen dus wij vertrouwen op de weergoden. Wij hebben gezien tijdens de Dag van het Park dat een gezamenlijk evenement heel goed werkt. Beide verenigingen hebben toen er nieuwe leden bijgekregen en dat smaakt naar meer”.

Het gaat natuurlijk niet alleen om leden te werven, maar alle leden van beide verenigingen zijn super trots op hun club en dat ze dit ook graag naar buiten willen brengen. Zo organiseert de schaakclub bijvoorbeeld ook op de basisscholen speciale middagen, om de kinderen te motiveren om niet alleen achter de computer of smartphone te zitten, maar ook op actief te leren schaken.

De toegang om deel te nemen aan dit Denksportfestijn is gratis.

(Archieffoto Klaas Wiersema op het KC Sint Vitus legt kinderen uit de kneepjes van het schaken)

Het bericht Schaak- en Damclub Winschoten presenteren samen een Denksportfestijn op 8 september verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws