Vrijwilligers in Pekela willen meer en betere communicatie

OUDE PEKELA – Vrijwilligers in Pekela willen onder andere meer en betere communicatie met het gemeentebestuur. Dat bleek tijdens vorige week uit een informatieve bijeenkomst in het gemeentehuis in Oude Pekela voor personen die in Pekela vrijwilligerswerk doen.

Met name bestuursleden van verenigingen en organisaties waren aanwezigen. Medewerkers van De Badde traden op als gespreksleider.

Doel van de samenkomst was te onderzoeken wat de wensen zijn van de clubs. De plusminus dertig aanwezigen werden daartoe verdeeld in vier groepen. In drie vraag- en antwoordrondes gaven de vrijwilligers aan wat volgens hen bij hun vereniging of groep goed loopt, wat er niet goed gaat en wat eventueel beter kan. Alle antwoorden werden vervolgens geïnventariseerd.

Tijdens een afsluitende ronde bleek dat de verenigingen graag meer van elkaar willen weten wat ze doen en ondernemen. Ook willen ze meer en betere communicatie met het gemeentebestuur en De Badde. Verder uitten diverse bestuursleden de wens graag een cursus te willen volgen voor bijvoorbeeld voorzitters en penningmeesters. Anderen wilden meer bekendheid in de Pekelder en regionale media. Vergrijzing was een punt dat door bijna alle instanties werd aangesneden.

Over een maand of drie volgt een tweede gespreksronde en komen eventuele oplossingen van de eerste ontmoeting aan de orde.

Meer nieuws