Waterbei 2023 een ongekend spektakel van klein theater tot een grootse show

Winschoten – Waar staat ‘Waterbei’ precies voor, niemand van de organisatie die het precies weet. Er wordt gesuggereerd dat het een waterplant moet zijn, maar op zoek in de natuurboeken, kom je het niet tegen. In elk geval het is wel een passende naam, die iedereen in de regio kent of kan onthouden.

Maar helaas, het Waterbei Straatfestival 2023 is al weer voorbij. Ondanks de slechte weersvoorspellingen zijn er overdag slechts enkele buien gevallen. Zaterdag vanaf 11.00 uur waren in de Langestraat, Torenstraat, ’t Rond, de Venne en het Posttilterrein tot vier uur veel optredens.

De verwachtingen waren hoog gespannen bij de Poolse act ‘Theatro Spektakle’ en deze verwachtingen zijn helemaal waar gemaakt. Je ziet een dag uit het leven van een gewone man uit de 21e eeuw, waarbij zijn leven zich afspeelt tussen thuis en zijn job voor een groot bedrijf. Hierbij wordt de zoektocht naar de zin van het leven uitgebeeld, maar dan zonder woorden.

Ook Yeti de Verschrikkelijke kreeg veel bijval. Hij is reusachtig groot, harig hongerig, levensecht en nieuwsgierig. Hij werd hierbij vergezeld door een klein Neanderthaler vrouwtje, die net als hij niets van deze wereld lijkt de begrijpen.

Bij de Klinker speelde zaterdag vanaf elf tot bijna vier uur een bekende groep van vier Groningse muzikanten met een goede passie voor muziek. Van blues tot rock, allemaal bekende songs die luid door het publiek werden meegezongen en zelfs af en toe is er gedanst.

Ook het Hug You duo Abracio in hun ouderwetse onderbroeken zorgden voor veel vertier in de Langestraat. Ze namen soms mensen aan de hand mee, sprongen bij mensen op schoot, waarbij veel is omhelst.

Spektakel in Blauwestad
’s Avonds ter afsluiting was er het grote theater spektakel in Blauwestad met Mù Kinematic of Fluids. Een sprookje op grote hoogte uitgevoerd door 17 leden van het Franse Transe Express. Dit was een memorabele show, waar muziek, beeld en fysieke kracht zich een weg wist te banen door de grote menigte die op deze voorstelling af was gekomen.

Veel surrealistische objecten, geleid door een ruige en verweerde figuur die als uit de lucht was komen vallen liep in optocht van een kleine 20 lokale vrijwilligers die ook hebben deelgenomen aan deze collectieve fantasie.

Om Waterbei 2023 groots af te sluiten was er een prachtig vuurwerk te zien, dit in combinatie met passende muziek.

Bekijk hier alle foto’s van vrijdag (avond)
Bekijk hier alle foto’s van zaterdag (overdag)
– Bekijk hier alle foto’s van zaterdag (avond)

 

Het bericht Waterbei 2023 een ongekend spektakel van klein theater tot een grootse show verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws