Enorme schade na vandalisme; zelfbedieningsbrug de Dwergjuffer gestremd

Blauwestad – De zelfbedieningsbrug de Dwergjuffer is wegens vandalisme voor onbepaalde tijd gestremd voor vaarverkeer. “Gisternacht hebben vandalen onder meer de bedieningskast gesloopt, de slagboom ontzet en alle bedrading losgetrokken. Ook een openbare verlichtingsmast moest eraan geloven.” staat in een nieuwsbericht op de website van Blauwestad.

Bediening niet mogelijk
De schade is dermate groot, dat het wel even zal duren voordat we alle schade hebben kunnen herstellen. De komende tijd is het dus niet mogelijk om de brug te bedienen. Erg vervelend voor bewoners van Het Riet die de route graag gebruiken om met de zeilboot het Oldambtmeer op te varen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

Wel toegankelijk voor wegverkeer
De brug blijft gelukkig wel toegankelijk voor fietsers en wandelaars. En sloepjes, kano’s, rubberboten en dergelijke kunnen er natuurlijk gewoon onderdoor blijven varen.

Iets gezien? Laat het ons weten
“Wij gaan aangifte doen van de vernielingen. Heb je zelf iets gezien of heb je informatie over wat er precies gebeurd is en wil je ons helpen? Laat het ons weten via info@blauwestad.nl (of meld het bij de politie in Winschoten). Je reactie wordt vanzelfsprekend discreet behandeld.”

 

Het bericht Enorme schade na vandalisme; zelfbedieningsbrug de Dwergjuffer gestremd verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws