Oppervlakte reddingsteam rukt 4 keer uit voor mens en dier in problemen op ijs

Finsterwolde – Het oppervlakte reddingsteam, ook wel ORT genoemd, werd dit weekend vier keer opgeroepen voor mens en dier die in problemen waren op het ijs. Het oppervlakte reddingsteam is een onderdeel van  brandweer Finsterwolde.

Zo moest de brandweer afgelopen donderdag om 15.45 uur naar een persoon te water bij het Havenkwartier aan het Redersplein in Blauwestad, echter was deze schaatser al door omstanders uit het wak geholpen. De inzet van de hulpdiensten, waaronder de brandweer duikers uit Groningen, bleek niet meer nodig.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Vrijdagochtend werden ze opgeroepen voor een dier in problemen aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam. Hier bleek een zwaan vast te zitten op het ijs. De brandweer heeft de zwaan los weten te krijgen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Willem van der Werf (parkstadveendam.nl)

Ook zaterdagmiddag moest het ORT uitrukken voor een dier in problemen, dit keer in de eigen gemeente. In Bad Nieuweschans, aan de Verlengde Hoofdstraat, bleek een eend vast te zitten. Toen de brandweer hun reddingsactie wilde uitvoeren, vloog de eend vrolijk weg.

(lees verder onder de foto)

Foto: Brandweer Bad Nieuweschans

Enkele uren later kon het reddingsteam opnieuw uitrukken, dit maal voor een persoon te water aan de Postkade in Stadskanaal. Hier was vermoedelijk een schaatser door het ijs gezakt. De persoon werd gelukkig snel uit het water gered, waarna medewerkers van de ambulancedienst zich over het slachtoffer ontfermden.

Foto’s: M. Dol – MJD-Media

Het bericht Oppervlakte reddingsteam rukt 4 keer uit voor mens en dier in problemen op ijs verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws