Politie afgelopen week actief op het Oldambtmeer: “Waterscooters op de korrel”

Blauwestad – Hoewel de temperaturen weer wat zijn gedaald blijven wij zoveel mogelijk met onze boot aanwezig op het water van het Oldambtmeer en omgeving. Vooral mensen op waterscooters kunnen op onze aandacht rekenen.” dat zegt politie Oldambt.

(Lees verder onder de foto) Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

Het Oldambtmeer is geen snelvaargebied. Er mag op de hele vlakte niet sneller dan 12 kilometer per uur worden gevaren. “Sommige watersporters zijn daar niet van op de hoogte stelden wij ook de afgelopen week vast. Enkele personen op waterscooters hadden zichtbaar lak aan de regels en scheurden snoeihard tussen andere watersporters door die zich wel aan de regels hielden.”  aldus de politie.

(Lees verder onder de foto) Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

Lees ook:  REPORTAGE: Drukte op Oldambtmeer zorgt voor politie-inzet

“Een van de bestuurders van zo’n jetski werd door ons achterhaald en kreeg een proces verbaal voor snelheid (50
kilometer per uur….) en het varen zonder vaarbewijs. Afgelopen weekend werden door ons vijf processen verbaal geschreven, twee ook voor bestuurders van een waterscooter en drie voor jongeren die van de Freyabrug in het
vaarwater sprongen.”  zegt de politie.

Wat de politie ook opnieuw opvalt is dat veel ouders hun kinderen met te snelle boten het water oplaten. “Jongeren
vanaf 12 jaar mogen weliswaar in een motorbootje varen maar alleen als het bootje niet sneller kan dan 13 kilometer per uur en niet langer is dan 7 meter. Misschien goed om de regels eens door te nemen? ”

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

Het bericht Politie afgelopen week actief op het Oldambtmeer: “Waterscooters op de korrel” verscheen eerst op OldambtNu.nl.

Meer nieuws